kumbet39

2016 yılının ilk sayısında siz değerli okuyucularımızla birlikte olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kültür ve sanat alanında artık ülkemizin saygın dergileri arasında yer alan KÜMBET Dergimizle birlikte etkinliklerimize kurum ve kuruluşlarla ve sizlerin desteğiyle devam etmekteyiz.
Bu sayımızda yine birbirinden değerli kalemlerle karşınızdayız. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Münir Atalar için onunla birlikte çalışan akademisyenler dergimize özel bir vefa dosyası hazırladılar. Sarıkamış Harekâtını yansıtan bir el yazması hatırat defterini Prof. Dr. Münir Atalar ve Yrd. Doç. Dr. Burhan Kaçar incelediler. Türk şiirin duayenlerinden Abdullah Satoğlu yakın bir zamanda kaybettiğimiz Gülten Akın’ı kaleme aldı. Prof. Dr. Nurullah Çetin Azerbaycan Edebiyatının ünlü siması Bahtiyar Vahapzade’yi bizlerin dünyasına ulaştırırken aynı ülkeden Seriye Gündoğdu Mehmet Akif ERSOY’un farklı yönlerini ortaya koydu. Yrd. Doç. Dr Fatih Kuşdemir Tokatlı Gedai, M. Necati Güneş, Melik Ahmet Gümüştekin Gazi, Ekrem Anaç Danişmend Gazi Camii, İsmail Hakkı Acar Zaralı Halil, A.Turan Erdoğan Muharrem Ayı, Nihat Aymak Mahmut Mazhar Bayram Hoca üzerine değerli araştırmalarını bizlerle paylaştılar.
Ayrıca M. Halistin Kukul Hocamız, Ülkü Taşlıova, Şerare Kıvrak, Muhsin Demirci, Metin Falay, Nihat Malkoç ve yeni bir kalem Ahsen Arslan değişik alanlardaki yazılarını sizlerin beğenisine sundular.
Bu makale ve araştırmaları duygu dünyalarından birer şelale gibi akan şiirleriyle süsleyenler arasında da; Ayhan Nasuhbeyoğlu, A.Tevfik Ozan, Ahmet Divriklioğlu, Bedrettin Keleştimur, İbrahim Düğer, M. Ali Kalkan, İlahe Bayındır, Kenan Aydınoğlu, Hüseyin Koç, Saffet Çakar, İbrahim Sağır, Sündüs Akça, Celalettin Çınar, Burhan Kurddan, Gülden Taş, Rasim Yılmaz, Hüseyin Sipahi, Cafer Kıyaklı, Nezihe Güler, Ayşe Kaya, Fatih Balcı, Cüzzan Koştepe, Perihan Beyaz yer aldı.
Kültür ve sanat alanında yapılan etkinliklerden Ankara Kabakçı Konağı’nda gerçekleştirilen “Şiirimin Dili” programına Şair Mahmut Hasgül ve Sündüs Akça, Başkent Edebiyatçılar Topluluğu’nca düzenlenen “Dem Vakti” şiir gecesine ve İLESAM’da düzenlenen Nihal ATSIZ’ı Anma Günü’ne Ahmet Divriklioğlu, Bekir Yeğnidemir, Bekir Aksoy, katılırken, Samsun ‘da tertip edilen “9. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi”ne Araştırmacı-Yazar üyemiz Hasan Akar katılarak bildirisini sundu.
Derneğimizin davetlisi olarak Tokat’a gelen Prof. Dr. Tufan Gündüz Gaziosmanpaşa Lisesi Konferans Salonunda “Tarihten Günümüze Türk’ün Serüveni” konulu konferans verdi. Tokat Bilim Sanat Merkezi’nce düzenlenen “Şair- Yazar Buluşması”na Şair Hasan Akar, Nihat Aymak ve Şerare Kıvrak katıldılar.
Tokat GÜNEŞ TV’de yeniden başlayan “Kültür Sofrası” programlarında Hasan Akar ve Mahmut Hasgül’ün sunumlarıyla “Öğretmenler Günü,” “Tokat Türküleri” konuklarla birlikte sunuldu.
Gelenekselleşen TOŞAYAD kahvaltılarının onyedincisinde Şair Sündüs Akça’nın “Aşkın Mahrem Elleri” kitabının tanıtımı yapılarak imza saati düzenlendi. Kahvaltıya Amasya İLESAM İl Temsilcisi Şair Mustafa Ayvalı ile birlikte Gökhan Orta ve müzisyenler katılarak şiir ve müzikleriyle renk kattılar.
Yeni bir sayıda değişik konulardaki yazı ve şiirlerimizle siz değerli okuyucularımızla buluşmak üzere şen ve esen kalınız.

Remzi ZENGİN/ Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı