1931934_10152210268001506_599855042_n

Azerbaycanın Kültür ve Edebiyat Portalının Türkiye temssilcisi

Beypazarı’nda doğan şairenin mahlası Gülten Sultan’dır.Kültür Bakanlığı Sanatçısı (Halk Şairidir) İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı’nda tamamlamıştır. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kız Sanat Eğitimi Yüksek Okulu’nu birincilikle bitirmiştir. 1991 yılından bu yana Beypazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapmış ve 2013 Kasım ayından itibaren ise TİKA ve MEB işbirliği ile Yemen’in başkenti Sana’da Türk-Yemen Meslek Enstitüsünde 6 aylık öğretim görevinden sonra tekrar eski okuluna dönmüştür. Hala Beypazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesinde görevini sürdürmektedir.
Şiire ilgisi lise yıllarında başlamış olup aldığı ödüller şaireyi bu günlere taşımıştır. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sahne almıştır. TRT’nin, çekimlerini Beypazarı’nda gerçekleştirdiği ‘Son Mektup’ ve ‘Türkmen Düğünü’ dizilerinde rol alarak seslendirme yapmıştır. Ayrıca “Baba Mirası” sinema filminde Havva karakterini canlandırmıştır. Beypazarı yöresine ait bir yiyecek olan ‘Beypazarı Kurusu’nun hikâyesini senaryo olarak yazan şaire pek çok radyo ve TV programlarına da konuk olmuştur. Kendisi de radyo ve TV programları hazırlayıp sunan şairenin bestelenmiş şiirlerinin yanında kendisinin bestelediği şiirleri de vardır.
Ulusal ve uluslar arası büyük organizasyon ve festivallerde sunuculuk yapmıştır. Türkiye de yayımlanan muhtelif sanat, edebiyat, kültür, fikir dergilerinde ve gazetelerde yazı ve şiirleri yayımlanmıştır. Türkiye çapında yayımlanan antolojilere katılmıştır. Ayrıca şiir müsabakalarında jüri üyeliği yapmıştır. Türkiye çapında ve uluslar arasındaki programlara katılarak, sanatını icra etmiştir. Azerbaycan basınında haberleri ve şiirleri hala yayınlanmaktadır. Okurları, şairenin faaliyetlerini sosyal ağ ortamından takip edebilirler.
Şairenin takı tasarımı alanında sanat eseri değerinde takıları bulunmaktadır. Ayrıca 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı’nda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik ve Eğitim Okul ve Kurumlar Arası Proje Yarışması’nda rehberlik ettiği öğrencilerle“Karmaşık Duygular” adlı projeden Türkiye ikincilik ödülünü almışlardır. 2010 yılında şair ve programcıların katıldığı Türkiye de bir ilk olan ‘1. Çukurova Şiir Okuma Yarışması’nda ikinci olmuştur.
Şairenin “Şiirlerle Kutlayalım” adlı şiir kitabı Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Kitapları Çocuk Serisi’nde bakanlık tarafından 2011 yılında basılıp tüm Türkiye’ye dağıtımı yapılmıştır. Belirli gün ve haftaları içeren şiirlerin bulunduğu “Şiirlerle Kutlayalım” adlı kitabı ise eğitici ve öğretici şiirlerden oluşmuştur. Şaire, ikinci kitabı olan “Nerdesin Kırık Ayna” adlı eserin, ikinci baskısının gelirini Türkiye Güçsüzleri ve Kimsesizleri Vakfı’na bağışlamıştır.
Son yazdığı şiir kitabı “Harflerin Dansı” Türk alfabesinin her harfine şiir yazılması, A’dan Z’ye Asonans ve Aliterasyon(Söz sanatı) yapılmış tek ve ilk kitap olması bakımından dalında Türk Edebiyatı ve dünya tarihinde bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. “Harflerin Dansı” şiir kitabı, basımından hemen sonra ulusal ve uluslar arası kırka yakın gazetede yayımlanmıştır. TRT Avaz stüdyolarında ise kitapla ilgili program yapılmış ve kitap medya aracılığı ile tanıtılmıştır. Şairenin katıldığı ulusal ve uluslar arası programlarda kitap büyük ilgi çekmiştir. Akademisyenler tarafından “Harflerin Dansı” adlı eserin lise ve üniversitelerin edebiyat bölümlerinde “asonans ve aliterasyon” konuları işlenirken yararlanılabilecek bir kaynak olduğu belirtilmektedir.
Gayesi, insanlık adına iyi, güzel ve hayırlı işlere imza atabilmek olan şaire; İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliliği) , TURÇEV (Turizm ve Çevre Gazetecileri kültür sanat komisyonu Şairi) , DGTYB (Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği) , BAŞKON(Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu) üyesi; Kültür Sanat Kurulu Başkanı ve Yurt Yuva Derneği’nin üyesidir.

ESERLERİ

Şimdiye kadar yayımlanmış olan eserleri:

Şiir Kitapları: Paylaşılacak Duygular, Nerdesin Kırık Ayna, Gönlümden Damlalar, Belirli Gün ve Haftalar, Şiirlerle Kutlayalım, Harflerin Dansı, Karmaşık Duygular.

Şiir Albümleri: Yüreğimdeki Duygulardan Merhaba, Gönül Gülteni

Ders kitapları: Basit Telkari Teknikleri, İçi Boş(Kutu) Tekniği.
Hikâye kitabı: Beypazarı Kurusu.

Göz Yaşartanım

Efkarlandı deli gönül daraldı
Sana daldım yine göz yaşartanım…
Aşkın kanununda bu bir kuraldı
Sende kaldım yine göz yaşartanım…

Neler geldi neler geçti gözümden
Pek çok yaşlar döktüm bu can özümden
Ne olursa olsun dönmem sözümden
Sende kaldım yine göz yaşartanım…

Sensiz dolaşmıyor damarda kanım
Dinmiyor nedense acır sol yanım
Göğüs kafesimde sen benim canımmm
Sende kaldım yine göz yaşartanım…

Sensizlik duygusu beni kemirir
Hüznün bile bana mutluluk verir
Buzlu dağım seni görünce erir
Sende kaldım yine göz yaşartanım…

Azrail geldi de gelemem dedim
Ben yari görmeden ölemem dedim
Onsuz hiç bir zaman gülemem dedim
Sende kaldım yine göz yaşartanım…

03 02 2007

Gözüm Dalıyor

Özlemler büyüdü kocaman oldu
Sevgi şelalemse hâlâ çağlıyor
Sensiz geçen günler hasretle doldu
Yoldamısın yoksa gözüm dalıyor

Beni hatıralar sana bağlıyor
Güldüğüme bakma özüm çağlıyor
Bıraktığın izlerse yürek dağlıyor
Yoldamısın yoksa gözüm dalıyor

Sordun mu kendine sebep neydi?
Düğümlenen kalbim çözüm ariyor
Gururun seni de beni de yendi.
Yoldamısın yoksa gözüm dalıyor

Bir sürpriz yapıp ta gel ne olursun
Yalnızlık ağ misali beni sarıyor
Boş bekleyen gölüm seninle dolsun
Yoldamısın yoksa gözüm dalıyor

Geçmişe döneriz elbet dilersen
Her kimle konuşsam seni soruyor
Gül yerine diken getir istersen
Yoldamısın yoksa gözüm dalıyor