1400128863_kapak_322
EDİTÖRDEN
Türk kültür ve sanatına gerekli desteği veren siz saygıdeğer okuyucularımızla 32. sayımızla karşınızdayız. 2014 yılının Mart ayında ülkemizde sıkıntısız bir şekilde mahalli seçimler gerçekleştirildi. Seçilen yeni belediye başkanlarımızın da kültürümüz konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını, beklentilere kayıtsız kalmayacaklarını ümit ediyoruz.

Kurulduğu 2006 yılından beri ülkemizde ve şehrimizde yapmış olduğu faaliyetlerle adını duyuran Tokat Şairler Ve Yazarlar Derneği’nin 5.Olağan Kongresi 19 Nisan 2014 tarihinde Tokat Kent Konseyi Konferans Salonunda yapıldı.
Gerçekleştirilen kongre neticesi önceki yönetim tekrar Remzi Zengin başkanlığında göreve getirildi. Önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de üstün çalışmalarının daha artarak devam etmesi dileğimizdir.
Dergimizin bu sayısında usta kalemlerden Yavuz Bülent Bakiler, Abdullah Satoğlu, Doç. Dr. Süleyman Coşkuner, Doç. Dr. Alpaslan Demir, Ahmet Sargın, Süleyman Altunbaş, Ekrem Anaç, Hasan Akar, Dr. Mustafa Şahin, M. Necati Güneş, Şafaknur Yalçın, Muhsin Demirci, Harika Ufuk, Gülsüm Işıldar, Sündüs Akça, Mehmet Şahin, Nihat Aymak’la beraber diğer kalem sahipleri çalışmalarını sizlerle paylaşırken;
Ali Akbaş, Ekrem Kaftan, Halistin Kukul, İlahe Bayandur, Mehmet Yardımcı, Mahir Gürbüz, Saffet Çakar, Mahir Gürbüz, Durali Doğan, Mahir Adıbeş, Ahmet Divriklioğlu ve diğer şair arkadaşlarımız gönül bahçelerinde biriktirdikleri duygularını baharın güzellikleri içinde dile getirdiler.
Etkinliklerimiz arasında ise derneğimiz üyesi şair dostlar birer anka kuşu gibi davet edildikleri şehirlere uçmaya çalıştılar. Tokat şehir merkezinde ise ayda bir Sümbül Baba Zaviyesinde şiir dinletilerine, edebiyat sohbetlerine başlanıldı. Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa derneğimiz koordinesiyle Gazi Osman Paşa Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan bir panelle anıldı.
Derneğimizin davetlisi olarak Erbaa, Niksar ve Reşadiye’de “Dedem M. Akif ERSOY” konulu konferanslar veren İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif ERSOY’un torunu Selma Argon ve Çanakkale Şehidi Zileli Kınalı Ali’nin torunu Ali Kınalı Tokat’ta da edebiyata değer veren şahsiyetlerle kahvaltıda bir buluştu.
TOŞAYAD, Cemal SAFİ ve Yavuz Bülent BAKİLER’e Vefa Gecelerinden sonra bu ay içerisinde 23 Mayıs 2014’de TOŞAYAD ve GOP Lisesi koordinesinde ülkemizin yetiştirmiş olduğu müzisyen-sanatçılardan Necati Başara’ya Vefa Gecesi ve konser düzenlenecektir. Etkinliğe TRT İstanbul Radyosu Sanatçılarından Mirza Başara ve TRT program yapımcısı Dursun Taşdelen, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Yaşar Güç de katılacaklar.
KÜMBET Dergisi Yayın Danışmanlarından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN hocamız 3 Mayıs 2014’de Tokat Gazi Osman Paşa Lisesi Konferans Salonunda “Mehmet Akif ERSOY VE Asım’ın Nesli” konulu konferans verdi.
Tokat Kent Konseyi bünyesinde derneğimizin katkılarıyla 31 Mayıs 2014’de 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda “7.Yeşilırmak Şiir Şöleni” gerçekleştirilecek. Geceye ülkemizin tanınmış şairlerinden Bestami Yazgan, M. Nuri Parmaksız, İlter Yeşilay, Özcan Ünlü, M. Metin Baş, Ekrem Kaftan, Tayyip Atmaca, Harika Ufuk, Mustafa Ayvalı, Sevim Yakıcı, Nuray Alper. Sündüs Akça, Ali Bal, Hasan Akar ve Hüseyin Kaya katılacaklar.
Derneğimiz üyeleri “Tokat Bey Sokağı” belgeselinden sonra “Tokat’ın 28’li Delikanlıları” adıyla yeni bir belgeselle tarihimizi ve kültürümüzün bilinmeyenlerini günümüze taşıyacaklar.
Yeni bir sayıda buluşmak dileğiyle esen kalınız.

Remzi ZENGİN
Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı