kapak_30k

EDİTÖRDEN

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği bünyesinde yayınlanmakta olan KÜMBET Dergisi 30. sayısıyla sizlerin ilgi ve desteğiyle, güçlü kalemleriyle Türk kültür ve sanatına hizmet etmeye devam ediyor. 2013 yılını geride bırakırken 2014 yılının yüce milletimize hayırlar getirmesi en büyük dileğimizdir.
Bu yıl beğeni ile takip ettiğiniz bütün sayılarımızı sizlerden aldığımız güçle renkli ofset çıkarmaya gayret ettik. Özel dosyaların itina ile işlendiği Cemal SAFİ, Abdullah SATOĞLU, Yahya AKENGİN gibi değerli şahsiyetlerden sonra Kümbet’tin bu sayısında Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Yavuz Bülent BAKİLER’i konuk ettik.

Kümbet Ailesinin saygın temsilcileri imkânları ölçüsünde ülkemizde düzenlenen bazı kültür sanat etkinliklerine katılarak Tokat Şairler ve Yazarlar Derneğinin sesini duyurmaya çalıştılar. Elazığ-Harput 1.Kültür Sanat Şöleni, Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni, Osmaniye –Düziçi 1. Haruniye Kaplıcaları Müzik ve Şiir Şöleni, Kayseri 1. Ulusal Halk Âşıkları Şöleni bunlardan bazılarıydı. Derneğimiz üyelerinden Eğitimci-Şair Sündüs AKÇA’nın “Fırat’ın Kızı “adlı ilk şiir kitabı, yapılan bir tanıtım toplantısıyla okuyucularla buluştu.
Ülkemizin yetiştirdiği devlet adamlarından Vali Recep YAZICIOĞLU, derneğimiz ve dergimiz işbirliğiyle düzenlen bir programla ölümünün 10 yılında anıldı.
14-15 Kasım 2013 tarihi Tokat için unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Haziran 2013’teki “Cemal SAFİ’ye Vefa Gecesi”nden sonra Tokat Belediyesi-Kent Konseyi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin davetlisi olarak Erbaa ve Niksar’ı ziyaret ederek ilimize gelen üstat Yavuz Bülent BAKİLER kendi adına düzenlenen “Yavuz Bülent BAKİLER’e vefa Gecesi”nde Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda kültür ve sanata değer veren insanlarla buluştu. Mehmet Akif ERSOY Anadolu Lisesi’nde adının konulduğu kütüphaneyi Tokat Valisi Mustafa TAŞKESEN’le birlikte açtıktan sonra okurlarına kitaplarını imzaladı.
Kümbet’in bu sayısında Yavuz Bülent BAKİLER Dosyası ile birlikte Tokat’ın yakın dönem eğitim tarihinde önemli bir yere sahip olan Eğitimci Dursun BAYBURTLU ve Tokat’ın başarılı belediye başkalarından Niksar Belediye Başkanı Duran YADİGAR’ın kültür, sanat ve turizm çalışmalarını içeren röportajlar yer alacak.
Ayrıca her biri apayrı bir değer olan kalem sahipleri sizler için makalelerini, araştırmalarını ve gönül dünyasından taşan manzumelerini paylaştılar.
İşte sizlerle yazılarıyla bu sayımızda buluşan değerlerimiz: Prof. Dr. Ertuğrul Yaman, Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı, Halistin Kukul, Mehmet Yardımcı, Mahir Adıbeş, Muhsin Durucan, Sadun Köprülü, Aynure Seferova, Nevin Balta, A. Turan Erdoğan, Levent Konyar, Muhsin Demirci, Mualla Yamanoğlu, Hasan Akar, Mahmut Hasgül, Nihat Aymak, Abdulkadir Türk, Burhan Kurddan, Cihat Taşkın, M. Necati Güneş, Ülkü Taşlıova, Neslihan Yücedağ, Hasan Mahir, Semanur Kahraman, İlhan Aybek, Bahar Kocabaş, Çağrı Onar, Niyazi Emre Kum, Merve Nur Maden.
Ve şiirleriyle: Yavuz Bülent Bakiler, Vedat Fidanboy, Talat Özer, Ali Özkanlı, Remzi Zengin, Ebubekir Tahiroğlu, Mahmut Hasgül, Ali Bal, İlahe Bayandur, Leyla Arsal, Sündüs Arslan Akça, Sabiha Serin, Ahmet Divriklioğlu, Niyazi Mısrî, Halil Güleroğlu, Rıza Tevfik Bölükbaşı, Metin Falay, Zuhal Ekici, İlhan Kurt, Celalettin Çınar, Kenan Aydınoğlu, Mehmet Özdemir, Recep Hakan Açıkel sizin için duygu bahçelerinden birer demet sundular.
2014 yılında buluşmak dileğiyle selam, sevgi ve saygı ile.
Remzi ZENGİN
Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı