11500_502041269904553_659262226_n

TOKAT’TA YAVUZ BÜLENT BÂKİLER RÜZGÂRI ESTİ

Tokat Belediyesi, Tokat Kent Konseyi-Eğitim Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nce VI. Yeşilırmak Şiir Şöleni çerçevesinde Türk Edebiyatının üstatlarından Yavuz Bülent BÂKİLER’e Vefa Gecesi düzenlendi.

14 Kasım 2013 Perşembe günü Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nce Merzifon’da karşılanarak ilimize teşrif eden BÂKİLER, Erbaa’da ve Niksar’da Belediye Başkanlarını ziyaret ederek Niksar’da Erol TURAÇLI Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğrencilerle kısa bir söyleşide bulundu. Cuma günü Tokat Valisi Mustafa TAŞKESEN ve Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan ÇİÇEK’i makamında Yazar Halistin KUKUL, Şair M. Ali Kalkan, Tokat Kent Konseyi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği yöneticileriyle birlikte ziyaret eden BÂKİLER’e ve diğer misafirlere plaket ve hediyeler takdim edildi.

Aynı gün saat 11.00’da Tokat Mehmet Akif ERSOY Anadolu Lisesi’nde kendi adının konulduğu “YAVUZ BÜLENT BÂKİLER KÜTÜPHANESİ”nin açılışına katıldı. Açılışa Tokat Valisi Mustafa TAŞKESEN, İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saat 14.00’da da Tokat Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle buluşarak ”Türk Dilinin Önemi” konulu konuşma yaparak kitaplarını imzaladı.

15 Kasım 2013 Cuma akşamı 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan ÇİÇEK, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet YENİHAN, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet ERDEM, GOP Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali KASAP, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman AKYÜZ, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Halis NUROL, Kent Konseyi Başkanı Abdullah GÜRBÜZ, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali POLAT, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Remzi ZENGİN, Bem-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Kadir İŞBİLİR, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri, kültür ve sanata ilgi duyan vatandaşlarımız, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. Sunumunu Tokat Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı ve KÜMBET Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Akar ve Tokat Anadolu Lisesi’nden Beyza Hergün’ün yaptığı gecede Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan ÇİÇEK açılış konuşması yaptı. Başkan ÇİÇEK konuşmasında; “Uzun süre devam eden bu tür etkinliklerimizde belediyemizin farklı katkılarıyla Kent Konseyimizin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarımızın birlikteliğinde birçok etkinliği gerçekleştirdik. Birçok şiir şöleni gerçekleştirdik, dilimize ve kültürümüze sahip çıkmaya çalışıyoruz. Toplumumuza, gençliğimize, geleceğimize ve medeniyetimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yavuz Bülent BÂKİLER üstadımız bizi aydınlatacaklar. Toplumların en karanlık dönemlerinde bir takım insanlar vardır ki onlar göklerdeki yıldızlar gibidir, hepsi birbirinden parlak, hepsi birbirinden berrak, insanlar onlara bakarak yol bulmaya çalışırlar. Bir toplum kaybolmaya yüz tuttuğu zaman o yıldızlar önemini daha fazla kazanır. O yıldızlardan birisi şu anda aramızda. Günümüze kadar Türk diline, Türk şiirine emek vermiş bütün dostları rahmetle minnetle şükranla anıyorum, katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Eskişehir Şairler ve Yazarlar Derneği’nden Şair Mehmet Ali KALKAN, Yavuz Bülent BÂKİLER’le ilgili bazı hatıralarını anlatırken Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Halistin KUKUL; “Yavuz Bülent BÂKİLER Bir Milli Şuur Abidesi” konulu konuşmasını sundu.

Tokat Anadolu Lisesi öğrencilerinden Beyza Hergün, BÂKİLER’in “Anadolu Gerçeği”, Batuhan Kurtul “Sana Geldim Mevlânâ”, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nden Eğitimci – Şair Sündüs Arslan Akça “Anne”, Eğitimci Mesut Durmuş da “Sen Sen Sen” şiirlerini Neyzen Taha İçeloğlu’nun nefis üflediği ney eşliğinde yorumladılar. GOP Üniversitesi Tarih Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Bahar Kocabaş’ın hazırladığı “Yavuz Bülent BÂKİLER’e Vefa” sunumundan sonra sahneye davet edilen Yavuz Bülent BÂKİLER “Türk Şiiri ve Günümüz, millî Birlik ve Beraberliğimiz” konulu konuşmasında şiirlerinden örnekler vererek katılımcıları büyüledi.

Program sahnede fotoğraf çekimleri ve şairin kitaplarını imzalaması ile sona erdi. Etkinliğe katılan misafirler Cumartesi günü Mevlevihane Vakıf Müzesi’ni gezdikten sonra ilimizden ayrıldılar.