10366056_590660737709272_2490953218907291455_n

Kapağında Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde Tokat giysilerinin yer aldığı bir fotoğraf bulunan dergimizin 33. sayısı 33. sayısı okuyucularının görüşüne sunuldu.Derginin editör yazısını aşağıya alıyoruz:

EDİTÖRDEN
Ülke dışında ve içinde büyük beğeni kazanan 32. sayımızdan sonra yine sizlerleyiz. Anadolu’da dergi çıkarmanın ve devam ettirmenin güçlüğünü bilen, bundan dolayı bizlere destek konusunda kayıtsız kalmayan kurum ve kuruluşlara, siz değerli okuyucularımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.
KÜMBET Dergisi yayın hayatına girdiği günden beri devletimizin, milletimizin bütünlüğü, bekası çerçevesinde Türk-İslam Kültürüne katkıda bulunmayı bir ekip anlayışı içinde devam ettirdi. Bundan sonra da bu anlayış ve ilkelerden kopmadan yolumuza devam edeceğiz.
Ramazan ayının bütün kutsallığının İslam dünyasına dalga dalga yayıldığı bir ortamda bu sayımızda da birbirinden değerli kalemler sizler için araştırdı ve yazdı. Yirmiyi aşkın makale ve yazı sahibi ile birlikte otuza yakın kalem şiir dünyamızda bu kez daha farklı çiçeklerden derledikleri duygularını dile getirmeğe gayret sarf ettiler.
Özellikle kapak konusunda titiz bir çalışma yapan ekibimiz bu kez Sultan Abdülhamit Han’ın Amerika’da bulunan Resim Koleksiyonundan Tokat giyimini büyük bir özenle kapağa taşıdı. Dergimizin sanat danışmanları arasına sanat dünyamızın yakından bildiği Tokat sevdalısı Sevan Çamlıca’da katılarak ekimize apayrı bir güç kazandırdı. Bundan sonra özellikle özlemli yazılarıyla ara sıra aramızda olacak. Kendilerine Kümbet Ailesine hoş geldiniz diyoruz.
Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği üç ay içerisinde değerli etkinliklere imza attı. 23 Mayıs 2014’de Tokat Gazi Osman Paşa Lisesi Müdürlüğü ile Türk Halk Müziğinin duayen sanatçılarından rahmetli Necati BAŞARA’ya (Âşık Tokatlı) Vefa Gecesi düzenledi. Bu etkinliğe Başara Ailesi, TRT İstanbul Radyosu sanatçılarından Mirza Başara ve TRT İstanbul Radyosu Yapımcılarından Dursun Taşdelen de katıldı. TRT, bünyesinde yıllarca hizmet etmiş olan bu şahsiyeti unutmayarak TRT Haberlerinde tüm dünyaya duyurdu.
30-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında Tokat Valiliği-Tokat Belediyesi-Tokat Kent Konseyi bünyesinde Üstat Necip Fazıl KISAKÜREK anısına düzenlenen 7.Yeşilırmak Kültür Sanat Şöleni’ne Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği gerekli katkıyı vererek şiir dünyamıza unutulmaz bir program kazandırdı. Bu etkinliğe ülkemizin tanınmış şairlerinden Bestami Yazgan, Ekrem Kaftan, M. Nuri Parmaksız. İlter Yeşilay, Recep Garip, Mehmet Metin Baş, Sevim Yakıcı, Tayyip Atmaca, Hasan Akar, Nuray Alper, Harika Ufuk, Hüseyin Kaya, Mustafa Uçurum, Sündüs Arslan Akça, katılırken büyük takdir toplayan gecenin sunumunu Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin usta yorumcuları Mahmut Hasgül ve Ali Bal yaptılar.
Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği-KÜMBET Dergisi Ailesi gelenekselleşen kahvaltılarına devam ederek son kahvaltısında derneğimiz üyesi Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürü Şair-Yazar Nihat Aymak’ın “Yüz Şiir” adlı kitabının tanıtımı yaptı.
Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği gelenekselleşen “Cahit KÜLEBİ Memleketime Bakış Şiir Yarışması”nın bu yıl 5. başlattı. Yarışma 25 Ağustos 2014 tarihinde sona erecek. Ödül töreni Ekim ayı içinde Niksar’da düzenlenecek olan etkinliklerde verilecek. Bununla birlikte Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği koordineli bir projeye imza atacak. 17-18 Ekim 2014 tarihleri arasında “Niksar’da Ahilik “Konulu bir panel düzenleyerek Anadolu’daki ilk ahilerden Ahi Pehlivan’ın kayıp mezar ortaya çıkarılıp anıt mezarı yaptırılacak.
Şair arkadaşlarımızdan Ahmet Divriklioğlu, Nihat Aymak ve Mustafa Uçurum Sivas Şairler ve Yazarlar Derneğince 21-22 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenen SİYŞAD 6.Şiir ve Müzik Şöleninde derneğimizi başarıyla temsil ederken, Hasan Akar da 25-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Bafra’da Simurg Ateşi şiir etkinliğine katıldı.
2006 yılında ilkini çıkardığımız Tokat’tan Mısralar serisinin üçüncüsü ile okurlarımızın karşısına geldik. Birbirinden değerli 26 şairin şiirlerinden oluşan bu eser güzel ve etkili şiirlerle okurlarına güzel duygular yaşatacaktır. Bu eserle birlikte derneğimizce yayınlanan kitapların sayısı dörde ulaşmış bulunmaktadır. Bu eserin peşinden yine Tokatlı yazarlarımızın makalelerini hâvi yeni bir kitap hazırlığı da yeni hedefimizdir.
Yeni bir sayıda buluşmak dileğiyle tüm okuyucularımıza esenlikler diliyoruz.

Remzi ZENGİN
Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı