kumbet40

Ülkemizin saygın dergileri arasında yer alan KÜMBET Dergisi, kurum ve kuruluşlarla birlikte siz değerli okuyucularının destekleriyle 40. sayıya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Anadolu’da dergi çıkarmanın zorluğu büyük şehirlerdekilerin aksine gelişen bütün teknik imkânlara rağmen aşılmış değildir. Ancak elinizdeki dergi, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği bünyesinde yayın hayatına başladığı 2006 yılından beri büyük bir özveri ile sizlere kadar ulaştırılmaya çalışılıyor. Derneğimize ve dergimize gelen çok sayıdaki beğeni iletileriniz de elbette biz dergi emekçilerine apayrı bir şevk veriyor.
Bu sayımızda birbirinden değerli şiirlerin yanında makale ve özellikle de araştırma yazılarıyla karşınızdayız. Türk şiirinin çok değerli, duayen bir ismi olan Halil SOYUER Dosyası ailesiyle de görüşülerek büyük bir özenle hazırlandı. Bu çalışmalar şair ve yazarları belgeselleştirmekle beraber, olması gereken bir vefanın da yerine getirilmesi anlamını taşıyor bizce.
Prof. Dr. Nurullah Çetin, Prof. Dr. Ali Açıkel, M. Halistin Kukul, Bekir Yeğnidemir, Ekrem Anaç, Ergün Veren, Bekir Aksoy, Remzi Zengin, Ülkü Taşlıova, M. Necati Güneş, Hadiye Ardahanlı, Nevin Balta, Nihat Aymak, Semra Meral, Dilek Ekici, Doğan Kaya, İbrahim Düğer, Gülden Taş, Muhsin Demirci, Sündüs Akça, Sefa Veliyeva, Burhan Kurddan, Nermin Karagözoğlu, sizler için araştırdı, sizler için yazdı.
Ve baharın güzel memleketimizi apayrı bir çiçek bahçesine çevirmesi gibi bu sayımızda kırka yakın şairimiz de yüreklerinde açan duygu çiçeklerini sizlerle paylaşmaya çalıştı.
2016 yılının henüz dört ayı dolmadan Tokat Şair ve Yazarlar Derneği ülke genelinde şehir merkezinde çok sayıda etkinliğe imza atmayı başardı. Bunlar arasında Balıkesir Havran’da yapılan Halil SOYUER’e Vefa gecesi, Manisa Salihli’de Bizim Ece 13. Şiir Şöleni, Samsun Bafra’da KÜSADER Şiir Şöleni, Tokat Üzümören’de Bir Nefes Şiir Günü, gibi programlar yer aldı.
Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’nın 116. ölüm yıldönümü vesilesiyle Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği Plevne Gezisine ve İstanbul’da düzenlen resmi törenlere derneğimizi temsilen dört kişi katıldı. Bu gezi ile ilgili değerlendirmeleri de bu sayımızda bulabileceksiniz.
Derneğin hemen her ay yapılan Sabah Kahvaltılarında bu kez üç şairimizin imza günü de gerçekleştirildi. Derneğimiz üyelerinden Şaire Sündüs Akça’nın “Aşkın Mahrem Elleri”, Şair Rasim Yılmaz’ın “Kalbime Düşsün Yolların” ve Şaire Şerare Yağcıoğlu Kıvrak’ın “Eflatun Yürekler” adlı şiir kitapları okuyucularla buluştu. Ayrıca bu kahvaltılarda emekli olan üyelerimizden Prof. Dr. Münir Atalar ve Eğitimci Zeki Akar’a özel vefa programları hazırlanarak plaket takdim edildi.
Diğer bir çalışma ise Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği işbirliği il yapılan “Cahit KÜLEBİ Memleketime Bakış Şiir Yarışması”nın altıncısının startının verilmesi oldu.
41.Sayıda buluşmak dileğiyle diyoruz.

Remzi ZENGİN/Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı