tosayad
Erek: “Hasan Akar hocamı kutluyorum. Sizi temin ederim şuanda ben Tokatlı olmaktan ve Tokat’ta bulunmaktan, Tokatlının böyle bir toplantıyı ortaya çıkarmasından gurur duyuyorum.”

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği (TOŞAYAD)’ın kitap çıkaran üyeleri için tertip ettiği İmza Günlerinden biri daha dün yapıldı. Bu kez Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akar, Temmuz Bulutlarını Bekliyorum adlı şiir kitabı ile okurlarıyla buluştu.

Tokat Öğretmenevi’nde Pazar kahvaltısı ile başlayan İmza Günü için Ankara’da ikamet eden duayenlerimizden eski Devlet Bakanlarımızdan Ali Şevki Erek de Tokat’a gelmişti. TOŞAYAD Başkanı Remzi Zengin, Şair-Yazar Hasan Akar ve eşi Emine Seçkin hanım konukları karşılarken heyecanlarını ve mutluluklarını paylaştılar. Tokat Gazetemizin Düşünce Durağı yazarı olan Hasan Akar’ın İmza Günü’nde gazetemizden İmtiyaz Sahibi Sezai Kaymak ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Fatih Kılıç da imza gününde bulundu.

Dernek Yöneticisi Mahmut Hasgül’ün sunumunu yaptığı İmza Gününde, Başkan Remzi Zengin’in selamlama konuşmasının ardından eski Devlet Bakanımız Ali Şevki Erek’in yaptığı konuşma güne damga vurdu. Böylesi bir ortamı, tabloyu 10 numara olarak değerlendiren Erek şunları söyledi:

“Böyle bir toplulukta bana söz vermek, mutlulukların en büyüğü. Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin değerli Başkanını, bugün imza merasimi dolayısıyla bu toplantıya vesile olan aziz ve sevgili kardeşim Hasan Akar hocamızı, sunumu yapan Mahmut Hasgül hocamızı ve çoğunu bizzat tanıdığım akrabadan öte yakın olduğum, bildiğim aziz ve sevgili konuklarımızı, öğretmenlerimizi, devletimizde görev yapan devlet ricalini, müdürlerimizi, başkanlarımızı, sevgili bacılarımızı ve kardeşlerimizi sevgi ve saygı ile selamlayarak birkaç laf yapmak istiyorum.

Sevgili hemşehrilerim, bir insanın mutlu olabilmesi için bir kısım dayanak noktalarının olması lazım. Daha önceki imza günlerine de beni çağırdılar. Şerare Kıvrak Yağcıoğlu hanımefendinin imza gününe gelememiş, mesajla tebrik etmiştim. Şimdi Hasan Akar hocamın davetinde bunuyorum. Sizi temin ederim şuanda ben Tokatlı olmaktan ve Tokat’ta bulunmaktan, Tokatlının böyle bir toplantıyı ortaya çıkarmasından gurur duyuyorum. Bunu bütün samimiyetimle ifade ediyorum ve tahminlerimin üzerinde bir gurur duydum.

Birliğe, manevi övgüye, dayanışmaya, bir güzel dünyaya kapısını açan bu gönül topluluğun bir Pazar gününün sabahında böyle buluşması, bu manevi ziyafete iştirak edebilmek, bunu organize edebilmek, bunu göstermek 21. Yüzyılın uygar, medeni bir ülkesi olmanın en büyük manevi şartlarından biridir. Bu şartlardan birini yerine getiren Tokat Şair ve Yazarlar Derneği’ni ve onun mümtaz şahsiyetlerini gönülden sevgi ve saygı ile selamlıyorum, Allah razı olsun. Bu önemli bir olay. Sadece bu tablo için, gördüğüm şu manzara için bunları ifade ettim. Bu manzara 10 numaradır.

Temmuz Bulutlarını Bekliyorum şiir kitabına da şöyle bir baktım. Nefis şiirler var. Türkiye’mizin zaman zaman canının sıkıldığı ortamda o hüzünlü kalplere bu toplantı şifa gibi geldi. Bana da Ramazan’a yaklaştığımız bu mübarek günde, bir ilaç gibi geldi, mutlu oldum. Ankara’da, bu tabloyu anlatabilme, ortaya çıkan güzel mahsulden, eserden bahsetme, eser çıkanların yalnız kalmadığından söz etme hakkını ve mutluluğunu bana verdiniz. Sizleri kutluyorum. Allah hepinizden razı olsun. Cenab-ı Allah devletimizin de milletimizin de sizlerin de ayağına taş dokundurmasın.”

AKAR’IN DUYGULANDIĞI ANLAR

Şair-Yazar Hasan Akar, daha önce birçok yazar için düzenlenen imza gününün bu kez kendisi için yapıldığı ortamda heyecanına yenik düşmemeye çalışsa da oldukça duygulandı. Konuşmasında hissiyatını kelimelere dökmekten öte bir şiiri ile günün hissiyatını yansıttı.

Hasan Akar için hazırlanan ve Mahmut Hasgül’ün seslendirdiği sunum izlendi. Sivas’tan bu gün için gelen Aşık Kaptani ve Aşık Eseri saz ve sözleri ile günü renklendirdiler. Şair Şerare Kıvrak Yağcıoğlu ile Rasim Yılmaz da bugüne özel şiirlerini okudular.

Konuşmaların ve şiirlerin okunması sonrasında Hasan Akar okurları için kitaplarını imzaladı.