kapak_29k

Değerli okuyucularımız
Yurt içinde ve dışında yankı uyandıran Cemal SAFİ Özel Sayısından sonra 29. sayımız ile yine sizlerleyiz.
Türk kültür ve sanatına hizmet etmeyi şiar edinen Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği ile yayın organı KÜMBET Dergisi faaliyetlerine sizlerden aldığı güçle devam etmektedir. Her sayıda olduğu gibi ehl-i kalem sahibi şahsiyetler birbirinden değerli araştırma ve çalışmalarını, duygularının dışa vuran yansımalarını sizlerle paylaşmaya gayret sarf ettiler.

2013 Ocak ayından bugüne derneğimiz şair ve yazarları ülke çapında yapılan kültür sanat etkinliklerinde bizleri ve sizleri başarıyla temsil ettiler.
Bu sayımızda Türk kültür ve sanatının iki değerli ismi Abdullah Satoğlu ve Yahya Akengin’i kapağımıza da taşıyarak dergimize konuk ettik.
18 Nisan 2013 ‘de Ankara Kabakçı Konağı’nda Ankara Tokatlılar Federasyonu (TOKFED) ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği işbirliğiyle Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa ölümünün 113.yılında düzenlen bir programla anıldı. GOP Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Alpaslan Demir,Araştırmacı-yazarlarımız Hüseyin Sipahi ve Hasan Akar konuşmacı olarak katıldılar.
Tokat Eski Valilerinden;şu an Merkez Valisi olan Ayhan Nasuhbeyoğlu’nu 18 Nisan 2013’de dernek üyeleri makamında ziyaret ettiler.
Eski Valilerden, şair-yazar Rıza Akdemir vefatının 1.yılında 19 Nisan 2010’da dahaönce kaymakam olarak görev yaptığı Niksar’da, NiksarKaymakamlığı, NiksarBelediyesi, İLESAM ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneğince koordine edilen bir panelle anıldı. Panelist olarak Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Fahri Temizyürek,Emekli Öğretim Üyesi Halistin Kukul,Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü uzmanları Bekir Yeğnidemir,Rıza Akdemir’in kızları Elif Temizyürek ve Şebnem Büber, İLESAM’dan Şair İsmet Bora Binatlı,Emekli Kütüphane Müdürü MerdinYılmaz Melikoğlukatıldılar.
Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Eskişehir’de 9-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlen etkinliklerde Tokat ilini Tokat Valiliğince seçilen derneğimiz üyesi Hasan AKAR temsil etti.
Simav Belediyesi’nce 17-18 Mayıs 2013 tarihlerinde Şair Asım KISBET Anısına tertip edilen şiir şölenine derneğimiz adına Ali Bal arkadaşımız katıldı.
Gümüşhane’de 31 Mayıs -1 Haziran 2013 tarihleri arasında Gümüşhane Belediyesi ve Ferfene Dergisince ortaklaşa düzenlenen “Dilaver Cebeci Şiir Etkinlikleri” ne Şair Mahmut Hasgül katıldı.
23 Mayıs 2013’de Türk şiirinin efsane isimlerinden Cemal SAFİ’ye Tokat Kent Konseyi-İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneğince 5.Yeşilırmak Şiir Şöleni çerçevesinde sunumunu arkadaşlarımızdan Mahmut Hasgül’ün başarıylayaptığı Vefa Gecesi düzenlendi.
Elazığ’da 21-23 Haziran 2013 de düzenlenen 21 Hazar Şiir Şöleni etkinlikleri kapsamındaki Şiir Akşamları Paneline derneğimiz Başkanı Remzi Zengin katıldı.
Sivas Şairler ve Yazarlar Derneği’nce 28-29 Haziran 2013’de Sivas ve Kangal ilçesinde düzenlenen SİYŞAD 5.Şiir Şölenine dernek üyelerimizden Ahmet Divriklioğlu ve Hasan Akar katıldılar.
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği ile Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği’nce 6-7 Temmuz 2013’de Yozgat ve Sarıkaya’da düzenlenen Sürmeli Şiir Şölenine derneğimizi temsilen Ahmet Divriklioğlu katıldı.
Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneğince 22-23 Haziran 2013 tarihlerinde düzenlenen “Erzurumlu Emrah’tan Cahit KÜLEBİ’ye Şiir Şöleni”ne ülkemizin değerli 30 şairi katıldı.5.Cahit KÜLEBİ ve Memleketime Bakış Şiir Yarışmasının sonuçları açıklandı. Aynı programlar çerçevesinde Niksar’da Niksar Belediyesi ve AKDEMİR Ailesinin katkılarıyla Rıza AKDEMİR Kütüphanesi törenleaçıldı.
Tokat Valiliği, TokatBelediyesi ve Tokat Kent Konseyi’nce koordineli olarak düzenlenen Kentlerin Buluşmasına derneğimizüyesi, Kent Konseyi Eğitim Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı A.Turan Erdoğan’la birlikte dernek mensupları gerekli desteği vererek etkinliklerin başarılı geçmesini sağladılar.
29 Haziran 2013 Pazartesi günü Ankara Tokatlılar Platformunca verilen İftar Yemeğine Platform Başkanı ve Dergimiz Yayın Danışmanı Prof.Dr.Ertuğrul Yaman ile MahmutHasgül arkadaşımız katıldılar.
Bir acı bir sevinç yaşadık budönemde. Dergimiz sanat danışmanlarından GOP Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr.Kemal TÜRKER yakalanmış olduğu hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrıldı.
Başarılı çalışmalarıyla alanında kendisini gösteren, GOP Üniversitesi Öğretim Üyesi, değerli arkadaşımız Alpaslan Demir. Doçentlik unvanın kazandı. Kendisini buradan tebrik ediyoruz.
Gelecek sayıda buluşmak umuduyla mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, esenlikler diliyoruz.
Remzi ZENGİN/Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı

Son Güncelleme: Çarşamba, 25 Eylül 2013 23:07