kapak_31k (2)

EDİTÖRDEN

2014 yılının ilk sayısını yayınlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dört yıldır süreli abonesi olan dergimiz bir yıl aradan sonra yine aboneliğini devam ettiriyor. İki yıldan beri aralıksız renkli ofset yayınını sizlerin maddi-manevi destekleriyle sürdüren KÜMBET Dergisi kalitesinden taviz vermeden sizlerle buluşmaya devam ediyor.
Bu sayımızda aramızdan ayrılan iki değerli insanı anlatan iki özel vefa dosyası yer aldı. GOP Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Kemal Türker’i, dergimizin kalemlerinden Yusuf Uçar Hocamız, Niksar Eski Belediye Başkanı Selahattin Hançer dosyasını da Hasan Akar ve İbrahim Hançer özenle hazırladılar.
Diğer güçlü kalemlerimiz arasında Yard. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Halis Nural, Doç. Dr. Mümtaz Sarıçiçek, Mahir Adıbeş. Yard. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner, Dr. Mustafa Şahin, Sabiha Serin, Abdullah Şengül, Ahmet Sargın, Ali Bal, Sadun Köprülü, Ahmet Divriklioğlu, Hanife. D. Özel, Semra Meral, Leyla Arsal, Nihat Aymak, Burhan Kurddan, Halit Üneş makale ve araştırmalarını sizlerin istifadesine sundular.
Duygu bahçesinde ise: Şerare Kıvrak, Tokat’ı anlatan şu dörtlüğünde
Şu Tokat’ın insanı ne de güzeldir
Toprağı verimli cennet bir yerdir
Buz gibi suları dizlere ferdir
Oğulbey’i, Çördük suyu ÖZLEDİM!…
Dizeleriyle Tokat’a olan özlemini anlatmaktadır. Ayrıca Bekir Yeğnidemir, Leyla Arsal, Mehmet Metin Baş, Ebubekir Tahiroğlu, Ekrem Kaftan, Sündüs Arslan Akça, Hızır İrfan Önder, Mehmet Yönden, Nihat Malkoç, Sinan Atasoy, Şerare Kıvrak, Ozan Taşdemir, Vural Şahin, Saffet Çakar, Mustafa Uçurum, Şafak Nur Yalçın, Muhammet Avşar, M. Nuri Parmaksız sizleri şiirleriyle konuk ettiler.
Etkinlikler bölümünde ise Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin zor şartlarda nelere imza attığını göreceksiniz.
Türkiye’de yayınlanan dergiler arasında saygınlığını her sayıda biraz daha artıran KÜMBET DERGİSİ Türk Kültür ve sanatına katkıda bulunmanın ve bunun hazzını sizlerle paylaşmanın her zaman onurunu yaşayacaktır.
Yeni bir sayıda buluşmak dileğiyle esen kalınız.
Remzi ZENGİN
Tokat Şairler Ve Yazarlar Derneği Başkanı