h

Azerbaycanın Kültür ve Edebiyat Portalının Türkiye temssilcisi

Adana’da doğdu. Öğrenim hayatına İstanbul’da Çengelköy İlkokulu’nda başladı. İstanbul Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümünü bitirdi. Aynı yıl Ankara Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni kazandı. Adana’da Türkçe-Edebiyat öğretmenliği yaptı. Şiir, öykü, deneme, çocuk öyküleri, çocuk şiirleri ve çocuk oyunları yazdı. Yazdığı oyunların yanı sıra başka tiyatro eserleri de sahneye koydu. Çeşitli yarışmalarda Türkiye birincilikleri başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında pek çok ödül aldı.

“Çiçek Açtı Yalnızlığım” ilk şiir kitabıdır. Gürcistan’da da çevirisi yapılarak yayınlandı. 2006’da Mersin Üniversitesinde öğrencilere verilen ’’Başarılı İnsanlar’’ konulu ödeve konu oldu. “Canım Türkiye’m” adlı 2. şiir kitabı âşık tarzıdır. Bu kitabı da Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tamilla Aliyeva tarafından incelendi. 2008’de Azerbaycan’dan yaratıcılık ödülü kazandı. Azerbaycan Şairler Meclisi tarafından verilen Mahsati Gencevi Sanat Ödülünü aldı. Bakü Devlet Üniversitesi Profesörlerinden Karina Minasyan Abdülvahapzade öğrencilerine doçentlik ve doktora tezi olarak Harika Ufuk’u inceleme konusu olarak verdi ve şairin pek çok şiirini Azericeye çevirdi.

Serbest tarzda yazılmış şiirlerinden oluşan 3. Şiir kitabı “Güz İkindisi” 2011 Kasım’ında; 4. Şiir kitabı mahlaslı hece şiirlerinden oluşan “Çocukluğum Sende Kaldı İstanbul” 2012 Nisan’ında; “Pembe Düşler Sandalı” adlı 5. şiir kitabı 2015 Ocak’ında Ekinsanat Yayınevinden çıktı. “Yağmurdaki Düş İzleri” adlı öykü kitabı 2014 Ocak ayında Ankara Ürün Yayınevi tarafından yayımlandı.

İhsan Işık’ın hazırladığı Elvan Yayınları Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi ile yurt içinde ve yurt dışında çeşitli antolojilerde yer aldı. Ötekileriz Sanat Grubu’nun bilimsel olarak yaptığı araştırmaya göre Türkiye’nin en önemli 100 kadın şairi arasındadır. Çukurova Halk Ozanları Kültür ve Araştırma Derneği Başkanlığında bulundu. Türkiye’deki Halk Ozanı Dernekleri arasında ilk ve tek kadın başkan oldu. 5 Mayıs 2012’de Türkiye’de “Yılın Şairi” olarak seçildi. “Ödüllere doymayan Adanalı harika şair” olarak adlandırıldı. Şiirleri yurt içinde ve yurt dışında pek çok besteci tarafından bestelendi. Şiirleri pek çok dile çevrildi. Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli gazetelerde, dergilerde, internet sitelerinde köşe yazıları, şiirleri, röportajları yayınlanmaktadır. Yayımlanmaya hazırlanan 16 kitabı daha vardır.