“KARDELEN DERGİSİ’NDEN “KUDÜS” SAYISI…

Çeyrek asrı aşkın bir zamandır sadece “fikrin değerini bilenlere…” istinat eden Kardelen dergisinin Nisan-Haziran 2018 tarihli 96. sayısı çıktı.

Dergi yeni sayısında “Kudüs”ü ele alıyor. Kapakta okuyucuya; “Ziyaretler ancak üç mekâna yapılır. Mekke’deki Mescidi-i Haram’a, Medine’deki benim bu mescidime ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya. Oraya (Mescid-i Aksa) gidin ve içinde namaz kılın! Gidemez ve içinde namaz kılamazsanız, KANDİLLERİNE ZEYTİNYAĞI GÖNDERİN” hadisiyle sesleniyor.

Derginin “Kudüs” başlıklı başyazısında, Ali Erdal; “Kudüs!.. İnsanlığın Ufku’nun fethini; arzuladığı, işaret ettiği, ifade ettiği; sadece o günler için değil bugünler için de irade ettiği kutlu belde…” tesbitinde bulunuyor.

Dergi editörü; Kudüs ile ilgili olarak öfkemizin tefekkürümüzün önüne geçtiğini, Kardelen’in bu sayısında Kudüs’ü, camisini, okulunu aydınlatan kandillerin içinde zeytinyağı olmak arzusu ile tefekkür ettiğimizi dile getiriyor. Site editörü, Kudüs tarihini okuyarak kutsal belde ile ilgili bilgi sahibi olmamızın önemini ifade ediyor.

Bu sayıda yazarımız Yavuz Sert’in İbn Haldun Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesinde Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Harman ile gerçekleştirdiği Kudüs’ün tarihi, şehre Yahudilerin bakışı ve Kudüs dâvâmızın konuşulduğu röportaj da okuyucularını bekliyor.

Üstad Necip Fazıl’ın “İdeolocya Örgüsü” eserinin Başyücelik Emirleri’nden bir bölüm ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

56 sayfa olarak çıkan 96.sayıda yer alan yazılardan bazıları şöyle:
Kudüs – Ali Erdal
Mü’minlerin Emiri: Hz.Ömer – Kadir Bayrak
Kudüs… Ey Kudüs – Yavuz Sert
Can Feda – Sinan Ayhan
Mizah Köşesi – Murat Yaramaz
Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya kardelen@kardelendergisi.com adlı e-posta adresinden ulaşılabilir.”