29 yıldır sadece “fikrin değerini bilenlere…” istinat eden Kardelen dergisinin 102. sayısı çıktı.

Dergi yeni sayısında; “Aliya İzzetbegoviç ve benzeri liderleri” ele alıyor. Kapakta bu liderlerin görsellerine yer verirken okuyucuya; “Hristiyan Avrupa’nın ortasında Boşnak Müslümanların bir devlet tesis edebilmeleri ile, Müslümanlığın bir kavme mahsus olmadığı ve cihanşümul bir din olduğu (Türkler’den sonra) ikinci defa görülmüş oldu.” sözüyle sesleniyor.

“Ayak Sesleri” başlıklı başyazıda; Ali Erdal; “Doğu Türkistan’dan, Ortadoğu’ya, Amerika’ya; Kafkaslar’dan Balkanlar’a, kuzey Afrika’ya kadar zulme başkaldıran, bâtıl karşısında hakkı ifade eden liderler yine de İslâm dünyasından çıkabilmiştir.” diyerek bunların büyük kurtuluşun ayak sesleri olduğunu söylüyor.

Dergi editörü; “Dünya Bizim” internet sitesinde Kardelen’in 101.sayısı ile ilgili Mustafa Uçurum tarafından kaleme alınan değerlendirmeler için kendisine teşekkür ederken, site editörü yazısında “Biz Aliya’yı ve onun şahsında Bosna’yı çok seviyoruz.” diyor.

Bu sayıda, Aliya İzzetbegoviç’in vefatından birkaç ay önce Konya’ya yaptığı ziyaret sırasında yanında bulunan yazar Altan Atan’ın bu anlara tanıklığı ile ilgili yazısı okuyucuları bekliyor. Ayrıca, dergide Azeri şairlerin de şiirlerine çokça yer veriliyor.

Üstad Necip Fazıl’ın “Büyük Doğu” dergisindeki “Yumruk ve Kafa” başlıklı yazısı ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

Derginin 102.sayısında yer alan yazılardan bazıları şöyle:
Ayak Sesleri – Ali Erdal
Bu Uzun Bir Hikaye – Kadir Bayrak
Aliya’nın Savunması – Sinan Ayhan
Bosna Okumaları – Yavuz Sert
İki Nehir Arası-Barış Pınarları – Muhsin Hamdi Alkış
Aliya, Allah’ın Arslanı – Mustafa Büyükgüner
Aliya – Altan Atan
Aliya İzzetbegoviç (Şiir) – M.Nihat Malkoç
Dağlar (Şiir) – Halis Arlıoğlu
Haksızlık Varsa Susma (Şiir) – Necdet Uçak
Düşün (Şiir) – Mehmet Balcı
Biraz Daha Beklersem (Şiir) – Murat Yaramaz

Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya kardelen@kardelendergisi.com adlı e-posta adresinden ulaşılabilir.