BİLECİKLİ YAZAR ve ŞAİRLER BULUŞMASI

Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Bilecikli yazarlar, şairler, gazeteciler, radyo ve televizyoncular buluşmasına dergimiz sahibi Ali Erdal ile editörü Kadir Bayrak katıldı. Bilecik’in Pazaryeri ilçesindeki etkinlikte, Ali Erdal da bir konuşma yaptı.

Bilecikli yazarları bir araya getirerek tanışmalarını ve kaynaştırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Kardelen dergisinin yanı sıra Ali Erdal’ın kitapları da sergilendi. Katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile etkinlik sona erdi.

ULUSLARASI DERGİ FUARI’NA KATILDIK

Geçtiğimiz Nisan ayında 100.özel sayısı çıkan Kardelen Dergisi, Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından düzenlenen 10.Uluslarası Dergi Fuarı’na katıldı.

Bu yıl, 25-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul Eyüpsultan’da düzenlenen fuarı, 100 binin üzerinde okur ziyaret etti. Fuara yaklaşık 250’ye yakın dergi katıldı.

Fuarın açılış gününde Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da fuarı ziyaret etti.

Kardelen Dergisi editörü ile yazarlarının katıldığı dergi fuarında Kardelen standının ziyaretçileri arasında Yenişafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan ile Aile ve Sosyal Politikalar eski bakanı Sema Ramazanoğlu da vardı.

Fuar kapsamında Kardelen Dergisi’nin standını ziyaret eden okurlara derginin son çıkan sayılarından hediyeler verildi.

22. Kardelen TOPLANTISI

Kardelen’in yayın periyoduna göre yapılan yazarlar toplantısı 4 Mayıs 2019 tarihinde Bilecik’te yapıldı. Burada ekolleşmesi üzerine bir konuşma yapan dergi sahibi Ali Erdal; derginin bir fikir mektebi olduğunu ve dergilerin tezi olması gerektiğini ifade ettikten sonra, “Kardelen, bütünüyle, cümle halinde söylemese de bir tez ortaya koyuyor. Bir tane tez vardır zaten: “Allah vardır”. Bunun dışında bütün tezler, ona nispetle tezdir.” diye konuştu.

Dergi Fuarı ile derginin 100.sayısının değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıda, 101.sayıya dair fikirler de istişare edildi. Bir sonraki toplantının, Altan ATAN’ın dâveti üzerine 13 Temmuz’da Konya’da yapılması kararı alınarak toplantı sonlandırıldı.

Kaynak: http://kardelendergisi.com