This image has an empty alt attribute; its file name is 230543664_1676031325923637_4417489138868681250_n-732x1024.jpg

AFRİKA: KURUTULMUŞ İNSAN GÖLGELERİ’nden sonra ALT-ÜST ÇIKTI

Yazarımız Sinan AYHAN’ın ikinci kitabı “ALT-ÜST/ALTINDAN VE ÜSTÜNDEN KALKILAMAYACAK HİKAYELER” çıktı. Kitabı incelemek için www.kitapyurdu.com sitesi ziyaret edilebilir.

Yeni çıkan kitabından dolayı yazarımızı tebrik ediyor, okuyanının bol olmasını temenni ediyoruz.

HEDİYE KİTAP ve DERGİ…

Twitter hesabımız olan (@Kardelendergi_) üzerinden yaptığımız çekiliş ile toplamda 20 takipçimize kitap hediyesi gönderdik.

İlk çekilişte yazarlarımızdan Ali Erdal’ın “MÜBAREZE”, Sinan Ayhan’ın “AFRİKA: KURUTULMUŞ İNSAN GÖLGELERİ”, İlkay Coşkun’un “KAHVE BAHANE” kitaplarından oluşan seti 10 takipçimize hediye ettik. Daha sonra yaptığımız çekiliş ile de Sinan Ayhan’ın yeni çıkan “ALT-ÜST” kitabını yine 10 kişiye gönderdik.

Yapılan çekilişlere takipçilerimizin yoğun ilgisi oldu. Bizler de hediye kazananlara iyi okumalar diliyoruz.

30. Kardelen Toplantısı

Kardelen’in geleneksel toplantısının 30. su telekonferans yöntemi ile 17 Nisan günü gerçekleştirildi. Toplantı, Murat Yaramaz’ın takdim ve selâmlama konuşması ile başladı.

107.sayının değerlendirilmesi ile birlikte toplantı sırasında hazırlıkları bitmek üzere olan 108.sayının değerlendirilmesi de yapıldı.

Bir sonraki toplantının tarihi ve idarecisi belirlenerek toplantı sona erdirildi.

30. Toplantı başkanı Murat YARAMAZ’ın konuşması

Değerli Gönüldaşlar,

Üç ayda bir gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızın otuzuncusunda tele konferans yoluyla da olsa buluştuk, kavuştuk. Allah her nimeti gibi teknolojiyi de hayırda kullanmayı nasip etsin. Ramazan ayında yaptığımız bu toplantıyı da Ramazan’ın bereketiyle bereketlendirsin inşallah…

Açıkçası uzun bir açılış konuşması hazırlamadım. Bu giriş bölümünün ardından, derdimizi, gayemizi, neşemizi, gayretimizi şiirle anlatalım diye düşündüm.

Şiirle başlayalım ve gündemimize devam edelim inşallah…

TOPLANTI

peşine düşmüşüz bir ihtimâlin

nefsimizi yene yene toplandık

yansak da yılmadan o gül cemâlin

etrafında döne döne toplandık

geçici makama kök saplamadan

fâni mekanlarda yer kaplamadan

maddi getiriyi hesaplamadan

şifanın kaynağı dîne toplandık

sağlamsa yanında yârin yârenin

yokluğu görülmez asla çarenin

müthiş bereketi istişârenin

bir saydık ama bin sene toplandık

tabaklar lebalep dolmuş tefekkür

sofrayı kurana sonsuz teşekkür

bugün de yer bulduk Allah’a şükür

ziyafeti duyduk yine toplandık…

Yeni Türkiye Dergisinden BÜYÜK DOĞU Özel Sayısı

Rahmetli Hasan Celal GÜZEL tarafından kurulan ve eşi Ülker GÜZEL tarafından yayın hayatına devam ettirilen Yeni Türkiye dergisi “Büyük Doğu Özel Sayısı” çıkardı. Mayıs-Haziran 2021 tarihli 119.sayısında; Necip Fazıl’ı Anlamak, Büyük Doğu Fikriyatı, Necip Fazıl’ın Sanatı ve Eseri ve Hatırat bölümleri olmak üzere 61 makaleye yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın giriş yazısını kaleme aldığı özel sayıda dergimizin sahibi ve yazar Ali Erdal da Yeni Türkiye dergisinin talebi üzerine “Büyük Doğu Özel Sayısında” bir makale kaleme aldı. Erdal’ın, derginin Necip Fazıl’ı Anlamak bölümünde “Şahin ve Güvercin” başlıklı makalesi yayımlandı.

Kaynak: http://kardelendergisi.com/